PROFIdrive profil

PROFIdrive er den førende leverandørneutrale Motion Control-teknologi, der er udviklet og løbende supporteret af PROFIBUS & PROFINET International. PROFIdrive interfacer til forskellige drev fra forskellige leverandører og til kommunikationssystemer i anlæg eller på maskiner.

Applikationer
PROFIdrive-teknologi findes til forskellige anvendelsesområder med henblik på at give den bedste ydelse i applikationer med forskellige kravspecifikationer:

Pumper anvendes i mange industrielle brancher lige fra kemi og pharma over olie og gas til fødevarer samt til vand og spildevand. I alle applikationer er pålidelighed og effektiv drift kriterierne for alle typer pumper, hvad enten de kører kontinuerlig eller med varierende hastighed.
Ventilatorer bruges i mange applikationer i husbygning til ventilation samt i industrielle brancher som vand og spildevand, papir, kemi osv., hvor effektiv energiudnyttelse og støjsvag drift er vigtige kriterier.
Kompressorer anvendes i mange applikationer såsom klimaanlæg og kølesystemer i bygninger og i industrien i brancher som kemi, olie og gas, vand og spildevand osv. De f.eks. transporterer og komprimerer gasser ved ethvert tryk, og de skal opfylde krav om effektivitet og høj driftssikkerhed.
I alle grene af industrien finder man drev for variabel hastighed: på transportbånd, på pumper, på sortere, på lagersystemer og på plukkekraner. På bl.a. transportanlæg er produktiviteten en afgørende faktor for et økonomisk materialeflow eller meget præcis positionering osv.
Opgaver med positionering ser man ofte i emballageindustrien, til logistikanlæg, eller i laboratorier og medikoteknik. Disse applikationer kræver drev med variabel hastighed for at håndtere alle positioneringsopgaver samt til styring af både synkrone servomotorer og asynkrone motorer.
Multiakse motion control er en af de hurtigst voksende teknologier i moderne maskinbygning. Teknologien finder anvendelse f.eks. på trykkemaskiner, CNC-maskiner, drejebænke og tekstilmaskiner.

Standardisering og kommunikation
PROFIdrive-teknologi anvender sine egne funktioner og nogle af dens søsterteknologier som PROFIBUS, PROFINET, PROFIsafe og PROFIenergy til at skabe optimale løsninger til de mange forskellige og avancerede applikationstyper.
PROFIdrive er standardiseret i IEC 61800-7 og anbefalet af slutbrugerorganisationer som OMAC og VIK / NAMUR. De integrerede sikkerhedsfunktioner i PROFIdrive er i fuld overensstemmelse med IEC 61800-5-2.

PROFIdrive kan bruges med enten den feltbusbaserede PROFIBUS eller det Ethernet-baserede PROFINET uden ændring i funktionerne. Når drevene kommunikerer via PROFIBUS eller PROFINET når som helst lave udvidelser på udstyr og maskiner. De kan man gøre, fordi udstyr af forskellige fabrikater på den samme bus er fuldt kompatible. Disse teknologier sikrer fleksible og fremtidssikre løsninger.

Integreret sikkerhed med PROFIsafe
Markedet viser en klar tendens hen imod drev, der har integreret sikkerhed. Dette giver den fordel, at der ikke længere er behov for eksternt sikkerhedsudstyr, og det reducerer således fortrådning og sparer tavleplads. Ud fra dette synspunkt er PROFIdrive og PROFIsafe et perfekt supplement til hinanden. Tilsammen skaber de to profiler en helhed, der kan styre sikkerhedsfunktioner og drevfunktioner via den samme bus (via black channel princippet). Drevteknologien passer perfekt ind med de integrerede sikkerhedsfunktioner i henhold til IEC 61800-5-2.

Trådløse applikationer
Som med andre PROFIBUS- og PROFINET-produkter kan drev problemfrit også bruges i anlæg med trådløs kommunikation ved at integrere drevene via Industrial WLAN gateways.